Bleiben Sie auf dem Laufenden über die neuesten Entwicklungen und Fälle?

Abonnieren Sie unseren Newsletter und verpassen Sie nichts!
Uw inschrijving kan niet worden opgeslagen. Probeer het opnieuw.
Je inschrijving voor de nieuwsbrief van Weborama is gelukt!

Pflichtfeld *

* Mit dem Abonnement unseres Newsletters erklären Sie sich damit einverstanden, von Weborama Niederlande per E-Mail Marketing-Mitteilungen zu erhalten. Sie können sich natürlich jederzeit über den Abmeldelink am Ende jedes Newsletters oder durch Kontaktaufnahme mit uns abmelden.

Subscribe!

HTML5 wordt steeds populairder

Posted on August 12, 2014

De productie van HTML5-banners wordt steeds populairder. Deze ontwikkeling lag wellicht al in lijn met de verwachtingen, maar lijkt nu echt in een stroomversnelling te zijn gekomen. De algemene verdeling tussen Flash en HTML is op dit moment respectievelijk 67.7% en 32.3%. Begin dit jaar lag het percentage van de HTML5 productie nog rond de 20%.

Soorten HTML5

De HTML5 producten variëren van banners tot complete takeovers. HTML5 is de nieuwste gestandaardiseerde versie van HTML. Klik hier voor meer informatie hierover.

HTML5 is ontworpen om rich content te leveren zonder dat er extra plugins nodig zijn. Het is een cross-platform en kan worden gebruikt op een PC, tablet, smartphone of Smart TV. Het tabletverkeer op de meeste websites ligt tussen de 25 en 35%. Steeds minder devices ondersteunen Flash. Voor al die devices biedt HTML5 een uitkomst. Voor Desktop is Flash nog steeds de standaard, zeker omdat Internet Explorer 8 en lager deze techniek nu nog niet ondersteunt. Daarnaast ondersteunt IE niet alle videofuncties van HTML5. Op dit moment gebruikt nog bijna 30% IE op Desktop.