Bleiben Sie auf dem Laufenden über die neuesten Entwicklungen und Fälle?

Abonnieren Sie unseren Newsletter und verpassen Sie nichts!
Uw inschrijving kan niet worden opgeslagen. Probeer het opnieuw.
Je inschrijving voor de nieuwsbrief van Weborama is gelukt!

Pflichtfeld *

* Mit dem Abonnement unseres Newsletters erklären Sie sich damit einverstanden, von Weborama Niederlande per E-Mail Marketing-Mitteilungen zu erhalten. Sie können sich natürlich jederzeit über den Abmeldelink am Ende jedes Newsletters oder durch Kontaktaufnahme mit uns abmelden.

Subscribe!

DML2016: Wat waren de trends waarover gesproken werd?

Posted on May 30, 2016

26 mei was het weer tijd voor Digital Marketing Live. Het jaarlijkse event in de Beurs van Berlage dat helemaal gaat over digital marketing. Weborama was aanwezig en doet graag verslag.

Inspiratie: Merken en virtual reality

De dag werd afgetrapt met een verhaal over de ontstaansgeschiedenis van Tony’s Chocolonely. Een inspirerende sessie waarin Pascal van Ham uiteenzette hoe Tony’s een industrie die leunt op oneerlijke prijzen, dwangarbeid en mensenhandel, van binnenuit wil veranderen door er zelf op een eerlijke manier in te stappen. Doordat het merk moreel betrokken is en vooral ook transparant is over hoe zij de wereld betere chocolade wilt geven, heeft het een enorme aantrekkingskracht op gebruikers.

Daaropvolgend werden tijdens de VR Challenge een aantal pitches gehouden. De winnende pitch ging over een opleidingsprogramma voor coaching en een manier waarop mensen met behulp van VR van hun angsten afgeholpen kunnen worden. Een andere pitch liet de menselijke kant van VR techniek zien; een idee om kinderen in brandwondencentra een stukje van hun normale leven terug te geven door het plaatsen van camera’s in hun eigen klas of op hun voetbalveld. Iedereen in de zaal was ervan overtuigd dat VR nog veel gaat brengen in de nabij toekomst, ook voor digital marketing. Samsung had zelf een stand waar de Galaxy Gear VR persoonlijk uitgetest kon worden.

26997952630_75da8cd039_z

Charlotte Bosman had een sterke presentatie over de manier waarop het Van Gogh Museum Visual Storytelling in al zijn digital marketing uitingen met veel succes heeft doorgevoerd. Een sterke case waar veel marketeers, ook buiten de Culturele sector, een voorbeeld aan kunnen of zelfs moeten nemen.

Data en RTB

In een andere sessie ging Sebastiaan Hartog in op de manier waarop Sanoma 1st party data inzet om campagnes gerichter te kunnen targetten en de resultaten te verbeteren. Sanoma heeft gekozen voor een opt-in strategie voor diverse platformen zoals Champions League, Linda TV en Libelle TV. Aan het eind van het jaar wil Sanoma 2 miljoen actieve gebruikers hebben binnen de diverse kanalen, en verwacht zo adverteerders de mogelijkheid te bieden tot gerichte cross-device targeting binnen het Sanoma netwerk en daarbuiten.

Direct daarna volgde een paneldiscussie tussen de ervaren mannen van Bannerconnect, MediaScience en Mediaxplain over de toekomst van Programmatic advertising. Iedereen was unaniem eens dat RTB de standaard is geworden en dat nog zeker zal groeien, zeker ook op mobiel waar nu nog veel beperkingen zijn. Mediabureaus zullen nooit verdwijnen maar hun rol zal wel veranderen van inkoper naar specialistische consultant. Wat verder opviel was het antwoord op de vraag waarom het nu als een speerpunt gezien wordt dat er echt goede mogelijkheden moeten komen voor cross device tracking terwijl dit bij traditionele media nooit een issue is geweest: “Niet omdat het moet, maar omdat het kan”, en dat is weer typisch digital natuurlijk. In het panel kwam verder naar voren dat Google en Facebook als data partijen te groot worden en dat het tijd wordt dat diverse partijen uit de markt de koppen bijeen gaan steken om dit gezamenlijk te doorbreken.

Mobile en data

Tijdens DML kwam sterk naar voren dat ook mobile data steeds belangrijker wordt. Zo zagen wij voorbeelden van tandenborstels met een sensor die op je smartphone laat zien hoe goed je poetst of een T-shirt die je sportprestaties bijhoudt. Doordat het steeds makkelijker wordt om te weten hoe de consument zich gedraagt, beweegt, en motiveert is het voor bedrijven een must om deze data te gebruiken voor een effectieve digitale strategie. Voor mobiele toepassingen wordt er veel ontwikkeld en zo wordt het steeds eenvoudiger voor merken om via mobile één op één interactie aan te gaan met hun doelgroep, via bijvoorbeeld mobile beacons, coupons, apps en in-app messaging, push notificaties en geo-fencing. Maar dan moet die doelgroep wel gevonden worden. Door het strategisch gebruik van data is het mogelijk om deze doelgroep steeds nauwkeuriger vast te stellen.

27239895086_351d51a9e0_z

Mobile en display

CEO van MobPro en voorzitter van de taskforce mobile van het IAB Diederick Ubels legde in ‘gewonemensentaal’ uit hoe de markt zich moet gedragen om de bedreiging van adblockers een halt toe te roepen. Gebaseerd op het L.E.A.N. ads program wordt aan richtlijnen gewerkt waarmee advertising op mobile devices een gezonde toekomst heeft. Vooral op creatief vlak liggen er uitdagingen, maar L.E.A.N. is een stap in de goede richting en wij sluiten ons daarbij aan.

Ben jij op DML geïnspireerd om meer met data, display, of mobile te gaan doen en ben je benieuwd naar hoe wij daarbij kunnen helpen? Neem contact op een vraag naar één van onze business development managers.