Bleiben Sie auf dem Laufenden über die neuesten Entwicklungen und Fälle?

Abonnieren Sie unseren Newsletter und verpassen Sie nichts!
Uw inschrijving kan niet worden opgeslagen. Probeer het opnieuw.
Je inschrijving voor de nieuwsbrief van Weborama is gelukt!

Pflichtfeld *

* Mit dem Abonnement unseres Newsletters erklären Sie sich damit einverstanden, von Weborama Niederlande per E-Mail Marketing-Mitteilungen zu erhalten. Sie können sich natürlich jederzeit über den Abmeldelink am Ende jedes Newsletters oder durch Kontaktaufnahme mit uns abmelden.

Subscribe!

Video formaten in de spotlight

Posted on September 20, 2016

Naast ‘data’, is ‘online video’ voor veel adverteerders het belangrijkste marketing kanaal om in te investeren. De groei van online video is groter dan elk ander online kanaal en nu er steeds meer en toegankelijkere videocontent gemaakt wordt, besteden adverteerders hun budgetten steeds meer aan de advertenties eromheen. Video advertising bestaat allang niet meer alleen uit prerolls, maar kent vele vormen. Onlangs publiceerde de Taskforce Online Video van IAB Nederland het zeer fraaie ‘handboek online video’ welke hier te downloaden is. Daarin vind je alle ins en outs over online video, inclusief de verschillen tussen formaten, techniek, metingen, en afrekenmodellen.

Als aanvulling op dit handboek is het handig om in te gaan op wat nieuwe out-stream videoformaten en de weergave van video op devices iets meer toe te lichten.

In-stream maar vooral ook out-stream

In-Stream Video zijn videoadvertenties als pre-, mid-, of postroll in dezelfde videoplayer getoond worden als de content zelf. De interactieve variant waar wij al veel over schreven heet VPAID. Op dit moment staat VPAID op mobiel en tablet nog in de kinderschoenen, maar de eerste tests zijn in volle gang. Neem gerust met ons contact op als je een test wilt opzetten. Vanwege de schermgrootte en het feit dat veel videocontent op tablets wordt bekeken heeft VPAID op tablets veel potentie.

Out-Stream videoadvertenties zijn vooral bekend vanwege In-Aritcle videoformaat, ook wel In-Page genoemd (voorbeeld). Dit formaat staat tussen de site content en speelt af wanneer het in beeld komt waardoor het geschikt is om bijvoorbeeld per videostart te verkopen. Daarnaast is Out-Stream video er in vele Rich Media vormen. Video in takeovers maar ook in IAB formaten zien wij regelmatig voorbijkomen.

Takeover

Takeover Video

Billboard

Billboard Video

Vooral als de video speciaal voor het formaat bewerkt is dan is de impact het grootst. In onderstaande billboard klikt het personage uit de reclame zelf even op het logo in de banner. Dit geeft aan dat deze reclame speciaal voor online geproduceerd is en dat is iets wat wij vaker zouden willen zien.

Zalando speciale Video

Autoplay video en de gebruikerservaring

Van videocontent is men gewend dat deze automatisch begint te spelen zodra deze in beeld is. Voor advertenties is dat lang niet altijd vanzelfsprekend geweest, en zeker niet op mobile devices. Sinds Facebook begon met autoplay video in hun apps is de vraag bij adverteerders toegenomen. Weborama ziet wel de voordelen van mobile autoplay video, maar wil ook graag gebruikers beschermen tegen overbodig dataverkeer waar niet om gevraagd is. Ons advies is om bij Out- Stream video op devices een geluidloze teaser te gebruiken van max 5 sec. Na een klik van de gebruiker kan een mooie hoge resolutie video getoond worden die ook langer kan zijn dan de gemiddelde specsheet aangeeft.

Om deze ‘teaser’ methode te promoten lanceren wij nu een aantal makkelijke videoformaten. In principe is er alleen video nodig en een still voor het eindscherm.

Video experience (Cross-device) vanuit een IAB-banner

Op desktop zal de hoge resolutie video in een lightbox tonen, op tablets en mobile is dat in een fullscreen overlay.

Zie hier een voorbeeld

Mobile 320x240 vertical video

Vertical video teaser zonder te intrusive te zijn. Vanuit een normale 320×240 ervaart de gebruiker een sneak peak van de echte vertical video. Door op het movie icoon te klikken krijg je de hele vertical video in hoge resolutie te zien. Normale vertical video zou alleen in fullscreen modus te zien zijn, maar op deze non-intrusive manier kun je toch alles laten zien en heb je de keuze om de hele lange video.

Zie hier een voorbeeld

In-article video vernieuwd

De In-Article video is er al een tijdje maar is nu beschikbaar voor iedereen en volledig variabel en flexibel in te stellen op alle devices voor alle sites. De player is ook geschikt voor third party VAST tags en autoplay video.

Inpage Video