Bleiben Sie auf dem Laufenden über die neuesten Entwicklungen und Fälle?

Abonnieren Sie unseren Newsletter und verpassen Sie nichts!
Uw inschrijving kan niet worden opgeslagen. Probeer het opnieuw.
Je inschrijving voor de nieuwsbrief van Weborama is gelukt!

Pflichtfeld *

* Mit dem Abonnement unseres Newsletters erklären Sie sich damit einverstanden, von Weborama Niederlande per E-Mail Marketing-Mitteilungen zu erhalten. Sie können sich natürlich jederzeit über den Abmeldelink am Ende jedes Newsletters oder durch Kontaktaufnahme mit uns abmelden.

Subscribe!

(Case) video in display met Opel Mokka X

Posted on February 08, 2017

Een van de meest populaire display formaten is het IAB billboard (970×250). Steeds vaker bevat dit billboard ook een video. Een TVC wordt vaak gebruikt in een player naast andere content. De uitdaging is dan wel om te zorgen dat de video uitgekeken wordt.

Dit komt omdat het billboard natuurlijk bovenaan een pagina staat. Gebruikers scrollen dan ook vaak binnen 20 seconden (gemiddelde video duur) naar lager geplaatste content. De uitdaging is om de viewabilty video progress cijfers te verhogen. Opel, Carat en Weborama gingen daarom gezamenlijk rond de tafel om te kijken naar hoe we dit konden verbeteren.

Nieuw formaat: IAB Billboard video scroller

Om video- en viewability te verhogen hebben we ervoor gekozen om voor o.a. de Opel Mokka X campagne een nieuw formaat in te zetten: IAB billboard video scroller.

Aanvankelijk ziet de bezoeker op de gebruikelijke manier de billboard inclusief video in beeld. Wanneer men naar beneden scrolt en de billboard bijna uit beeld verdwijnt, verschijnt er een reminder waarin de video verder speelt. Op deze manier wordt de video progress tijd verlengt. Daarnaast worden gebruikers nog een extra keer overtuigd om de video met geluid af te gaan spelen. Omdat deze keuze aan de gebruiker zelf is, zal dit geen irritaties opwekken.

De videoreminder zal nooit over de site content getoond worden omdat deze meeschaalt ten opzichte van de site body. Op tablets wordt de reminder niet getoond. Voordeel is dat dit past binnen de richtlijn van IAB LEAN.

Hieronder een schermafbeelding en tevens een link naar een voorbeeld

Billboard_scroll_banner

Resultaten

Volgens de IAB richtlijn geldt voor de grotere Rich Mediaformaten een viewability waarde van 30% voor 1 seconde beeld.

Via Weborama wordt de viewability per element gemeten. Voor de Mokka X campagne zagen we een viewability rate van 46,58% terug. De meting stopt meteen wanneer de IAB billboard uit beeld is, maar in dit geval verschijnt het tweede element, de videoreminder, en begint de meting daar te lopen. De viewability rate van de videoreminder is 48,71%

De gehele uiting heeft een gewogen visibilty rate van 87,58% en dat is inclusief kleine schermen waarop geen videoreminder getoond wordt. Dit is dus een heel mooi resultaat. Deze nieuwe uiting is een groot succes en i.s.m. Opel en Carat wordt dit formaat al binnen meerdere campagnes ingezet.

Op dit moment kan de billboard 970×250 met scroller ingezet worden op het netwerk van Mannenmedia, TMG en Sanoma. Vraag ons en/of publishers welke sites dit precies betreffen.