Bleiben Sie auf dem Laufenden über die neuesten Entwicklungen und Fälle?

Abonnieren Sie unseren Newsletter und verpassen Sie nichts!
Uw inschrijving kan niet worden opgeslagen. Probeer het opnieuw.
Je inschrijving voor de nieuwsbrief van Weborama is gelukt!

Pflichtfeld *

* Mit dem Abonnement unseres Newsletters erklären Sie sich damit einverstanden, von Weborama Niederlande per E-Mail Marketing-Mitteilungen zu erhalten. Sie können sich natürlich jederzeit über den Abmeldelink am Ende jedes Newsletters oder durch Kontaktaufnahme mit uns abmelden.

Subscribe!

Outstream Video Experience

Posted on February 15, 2017

Omdat er ongekend veel vraag is naar video inventory en bereik voor commercials steeds meer gezocht wordt buiten RTV kanalen is de vraag naar videoproducten groot. Naast prerolls bij Youtube en de omroepen, eventueel in een interactieve variant, zijn er nog niet veel video alternatieven die dezelfde impact hebben en is het voor publishers zonder videocontent heel moeilijk om überhaupt aanspraak te maken op video budgetten.

Hoog tijd dus voor een nieuw Outstream product dat bij vrijwel iedere publisher in te zetten is en een volwaardig alternatief voor pre-rolls biedt. Zowel wat betreft impact, viewability als performance: De Outstream Video Experience (OVX).

Het InPage, ook wel InRead of InArticle formaat is het eerste Outstream video product dat al weer een tijdje geleden op de markt gezet is. De tussen de content geplaatste video begint te spelen zodra deze viewable is. Onderzoek wijst uit dat deze als minder storend ervaren wordt omdat het tussen, in plaats van over de content geplaatst wordt: de gebruiker kan kiezen om verder te scrollen of te kijken. Doordat het al een tijd bestaat is het formaat breed geaccepteerd.

Outstream video vs. Instream video

Outstream wordt vaak met Instream (pre- mid- postroll) vergeleken alleen daarvoor is de impact net niet groot genoeg en zijn er te weinig plekken waar het kan of goed past. Daarom introduceren wij een nieuwe cross-device outstream propostie, de Outstream Video Experience (OVX). Deze heeft de volgende kenmerken:

  • Video aspect ratio (16:9) wordt altijd gerespecteerd
  • Video speelt af tegen een zwarte achtergrond, uitgelicht voor meer impact
  • Skippable na 3 seconden maar altijd met eindframe voor reminder
  • Fullscreen video modus
  • Registreert bekende video events zoals start, progress, en Trueview zoals Google dit definieert
  • Cross-device inzetbaar
  • VAST-compliant, 20 sec video max
  • Gebruiksvriendelijke video reminder na scrollen
  • Premium en snel programmatic beschikbaar op Deal ID

Bekijk hier een voorbeeld voor desktop, of onderaan een QR-code voor een mobile voorbeeld:

11.png#asset:623

Desktop Outstream Video Experience

Deze QR-Code kun je scannen om ‘live’ de mobile outstream video te ervaren:

12.png#asset:624

Op ons Vimeo kanaal hebben we alvast een voorbeeld video gepubliceerd hoe dit er op een Smartphone uit kan zien.

Neem snel contact met ons op voor de inzetbaarheid van dit formaat. Verschillende uitgevers willen hier een eerste campagne mee opzetten en dit kan nu al reserved of via PMP.