Bleiben Sie auf dem Laufenden über die neuesten Entwicklungen und Fälle?

Abonnieren Sie unseren Newsletter und verpassen Sie nichts!
Uw inschrijving kan niet worden opgeslagen. Probeer het opnieuw.
Je inschrijving voor de nieuwsbrief van Weborama is gelukt!

Pflichtfeld *

* Mit dem Abonnement unseres Newsletters erklären Sie sich damit einverstanden, von Weborama Niederlande per E-Mail Marketing-Mitteilungen zu erhalten. Sie können sich natürlich jederzeit über den Abmeldelink am Ende jedes Newsletters oder durch Kontaktaufnahme mit uns abmelden.

Subscribe!

Out of the stream: gebruik interactieve video in andere formaten

Posted on March 15, 2018

Hoe lang duurt het voordat de markt online video producten naar een volgend level brengt? Wat is er voor nodig om de nog altijd groeiende vraag naar video advertenties te kunnen beantwoorden met de juiste oplossing? Wat ons betreft kan dat per direct met interactieve video in verschillende vormen: instream, outstream en inline.

Video of display, waar ligt de grens?

Als je video specialisten vraagt wat een video advertentie is dan zal het grootste deel de Instream preroll als voorbeeld geven, een kleiner deel zal Outstream video ook als video advertentie zien en inline video (video in een banner) wordt hooguit door enkelen als video product erkend.

Waar ligt de grens tussen video en display? Het klassieke video product is de forced unskippable preroll met geluid. Dit is de advertentie die je met geluid ‘moet’ zien wil je content krijgen en niet skippable is. Hiervan bestaat ook de skippable variant in verschillende lengtes. Nu Google de 30 sec versie al niet meer verkoopt, is de verwachting dat elke preroll binnenkort skippable wordt en dan valt het ‘moeten kijken’ argument al weg. Als 65% van de gebruikers al prerolls skipped als de mogelijkheid er is, dan is de waarde op basis van kenmerken van de preroll als puur video product zeker vergelijkbaar met video in Outstream of Inline: de video gaat immers spelen wanneer in active view, is skippable en wordt op basis van dezelfde protocollen (VAST/VPAID) gemeten en kan dus op gedeelde metrics goed vergeleken worden.

Interactieve preroll

De ultieme forced preroll is de interactieve preroll waar gebruikers gevraagd wordt interactie aan te gaan met de video. Dit is een bewezen manier om engagement te creëren bij de consument. Nu de klassieke preroll verandert en vergeleken kan worden met Outstream en Inline , dan moet de Interactieve variant dat ook kunnen.

Nog steeds worden er vooral reclamespots gemaakt met de gedachte dat deze op lineaire TV uitgezonden worden terwijl video consumptie steeds meer plaatsvindt op online en digital OTT kanalen. Het simpelweg doorvertalen van lineaire spots naar online benut bij lange na niet de potentie en middelen die digital video tot zijn beschikking heeft, namelijk die van interactive user experiences. Middels VPAID bieden wij handvatten om de commercials interactief te maken en te focussen op de user engagement.

Vandaar dat wij nu Interactive video naar Oustream en Inline brengen. Interactieve prerolls zijn relatief duur om te produceren terwijl er maar weinig inventory beschikbaar is. Nu dezelfde content (dus de html en javascript) ook buiten prerolls gebruikt kan worden is het kostentechnisch interessanter om meer met interactieve video te gaan doen: Instream, Outstream en Inline. Doordat alles op dezelfde manier gemeten wordt kun je ook goed de de kosten per engagement of trueview gaan vergelijken net zoals je dat op Instream only zou doen.

UItdaging voor het volgende level

De uitdaging is om de juiste vorm te vinden dat aansluit bij dit nieuwe maar vooral technische concept. Zelf beginnen wij nu met het aanbieden van de Ad Selector, waarin je als gebruiker zelf een video kunt selecteren en dus de regie behoudt. Naast de Ad Selector gaan wij aan de slag met een aantal andere vormen die breed uit te rollen zijn in verschillende formaten en beeldverhoudingen. Houd ons brand new pagina hiervoor op de hoogte.

Benieuwd hoe interactieve preroll bij outstream video eruit komt te zien? Bekijk het voorbeeld hieronder.