Bleiben Sie auf dem Laufenden über die neuesten Entwicklungen und Fälle?

Abonnieren Sie unseren Newsletter und verpassen Sie nichts!
Uw inschrijving kan niet worden opgeslagen. Probeer het opnieuw.
Je inschrijving voor de nieuwsbrief van Weborama is gelukt!

Pflichtfeld *

* Mit dem Abonnement unseres Newsletters erklären Sie sich damit einverstanden, von Weborama Niederlande per E-Mail Marketing-Mitteilungen zu erhalten. Sie können sich natürlich jederzeit über den Abmeldelink am Ende jedes Newsletters oder durch Kontaktaufnahme mit uns abmelden.

Subscribe!

Mobile Video Portrait Benchmark

Posted on July 12, 2019

De belofte van vertical video op mobiel was altijd groot alleen buiten de social media kanalen was hier nog weinig van te merken. Afgezien van een paar early adopters die vertical video in hun commercials gebruikten zagen wij weinig goede voorbeelden. Met de komst van de Mobile Portrait Video (MPV) is daar duidelijk verandering in gekomen. Graag delen wij nu de eerste benchmark van dit relatief nieuwe formaat. De MPV is perfect om een vullende vertical videos te gebruiken ongeacht de schermgrootte. Op elke telefoon is er daardoor dezelfde gebruikerservaring. Het formaat is ook zonder video beschikbaar.

Viewability en video

Vergeleken met de interscroller scoort deze qua CTR zelf iets beter 0,58 (vs.0,47). Viewability is met ruim 54% vergelijkbaar met de interscrollers maar als we kijken naar de videostats zien we interessante dingen. Videostarts zitten iets onder de viewability stats maar 8,7% ziet de video helemaal uit. Als de uiting uit beeld scrolt pauzeert de video maar 9,7% scrollt terug om de uiting toch verder te kijken.

15 of 6 seconden?

15 seconden is nog de meeste gebruikte videolengte maar een kortere video is toch wel aan te raden. Bij een 6 seconde (bumper lengte) is de completion rate 15%, maar de bereidheid om video’s opnieuw af te spelen ligt soms 4x zo hoog (2% vs, 0,6%)

Geluid is uit

Autoplay video start altijd zonder geluid en het aantal keren dat geluid door gebruikers aangezet wordt is verwaarloosbaar. Probeer dus in videos altijd teksten, CTA’s en logo’s te renderen en maak goed gebruik van de begin en eindframes om direct de boodschap te communiceren.

De benchmark is gebaseerd op ca. 10 miljoen impressies bij de uitgevers Persgroep, Sanoma, TMG en Mannenmedia.

Bekijk hier een aantal voorbeelden van het formaat.